Sleeping with the enemy – nostalgivarning!

Igår var det midsommardagen, så inte undra på att man kände sig aningen bakis. Jag hade faktiskt planerat att gå ut och ta några glas med en gammal vän detta tillstånd till trots, så vi möttes upp hemma hos honom och öppnade en flaska vin. Tyvärr blev vi snabbt så oerhört sega att vi helt enkelt slängde på TV:n och började leta efter en lagom avslappnad film, och vad gick om inte den gamla stalkerklassikern Sleeping with the enemy med Julia Roberts!

Den här rullen kom i början av 90-talet, och jag har faktiskt sett den på bio en gång i tiden. Det roliga är att jag kommer ihåg den som extremt spännande och faktiskt ganska bra, men det här visade sig vara en riktig försköning. Haha! Här är verkligen en film som inte åldrats särskilt väl!

Filmen börjar med Julia Roberts som är fast i ett destruktivt äktenskap med en kontrollerande make som tvingar henne att hänga kökshanddukarna helt rakt och ställa konservburkarna med etiketterna åt rätt håll i köksskåpen. Och så spöar han henne, förstås.

Om hon misslyckas med någon av sina husliga uppgifter så är en ordentlig avhyvling att vänta, så det är inte undra på att hon börjar planera sin flykt! Under en stormig seglats längs med kusten ramlar hon överbord, och eftersom hon inte kan simma så antas hon ha drunknat. Men, tada! Hon har i själva verket tagit simlektioner i hemlighet, och flyr nu undan sitt hemska äktenskap och bosätter sig i en idyllisk småstad. Men…är den verkligen så idyllisk?

Ja, du kan nog själv räkna ut vilka vilda vändningar den här berättelsen tar, och om du inte kan det behöver du inte oroa dig – du kommer nog med gott samvete kunna gå hela livet utan att ta del av den här filmen. Vissa saker var verkligen bättre förr!