Om bloggen

Hej och välkommen till min blogg – vad roligt att just du hittat hit! Jag som driver denna sida är, som du kanske redan har räknat ut med tanke på namnet, Pelle Helgesson. Jag är 47 år gammal och arbetar som frilansande journalist inom kultursvängen, och här på bloggen kommer du hitta recensioner och tips och tankar om allting från filmer till tv-serier och dataspel.

Jag skriver egentligen om allting som jag är intresserad av, och posterna kommer att sträcka sig från att handla om nyheter och kommande intressanta titlar, till att vara nostalgiska tillbakablickar till min barndoms spel och filmer. Min vision är att du som har i alla fall ett litet intresse för något av dessa ämnen kommer hitta underhållande och tänkvärd läsning, och att du ska vilja komma tillbaka till mitt lilla tillhåll så ofta du bara kan, för att se vad jag har i görningen.

Avslutningsvis kan man väl säga så här – även om jag i och med mitt yrke är oerhört kunnig inom dessa ämnen så ser jag mig själv som motsatsen till pretentiös. Här hittar du tips och recensioner av titlar som går att klassa som mainstream, och som kan vara intressant för en bred publik. Det blir mycket Hollywood, och det blir mycket stora spel. Och så en och annan svensk pärla, och vi ska givetvis inte heller glömma bort att vi just nu har flera stora svenska skådespelare som letat sig ut i världen. Givetvis ska även de ägnas lite extra uppmärksamhet!

Välkommen!