Ghost writer – en riktig favorit!

De flesta av oss har nog hört talas om Roman Polanski – dels i egenskap av en oerhörd filmskapare och regissör, och dels i egenskap av en oerhörd slusk som inte får återvända till USA av olika sluskiga anledningar som inte med nödvändighet behöver diskuteras här. I den här posten tänkte jag hur som helst fokusera på det förstnämnda, och en av mina favoritfilmer – The Ghost Writer.

Jag satt hemma med en god vän för ett par kvällar sedan och efter att ha käkat middag och druckit några öl blev vi sugna på att kolla på en rulle. Jag fick äran att välja, och efter att ha letat mig igenom några olika titlar så kom vi fram till att han faktiskt inte hade sett The Ghost Writer, och det var ett par år sedan jag själv såg den sist. Dessutom tycker jag att något av det roligaste som finns är att titta på en film som jag själv älskar tillsammans med någon som inte har sett den tidigare, och liksom vara med och uppleva deras upplevelse live, första gången.

Hur som helst, vi slängde på denna moderna klassiker och lutade oss tillbaka i soffan med ett par öl till, och vilken resa det här är!

Handlingen tar vid när Storbritanniens fiktiva före detta premiärminister (som ofta anklagas för att gå amerikanernas ärenden) behöver en ny spökskrivare till sina memoarer, efter att den ursprunglige förlorat livet under mystiska omständigheter. Premiärministern spelas av Pierce Brosnan (möjligen den bästa insatsen i hans karriär!) och spökskrivaren av Ewan McGregor. Spöket anländer till Premiärministerns privata ö utanför USAs kust, och sedan är nagelbitandet ett faktum. Det här är i min mening ungefär så välskrivet och spännande det kan bli, och om du inte har sett den här rullen ännu så vet du i alla fall vad du ska göra ikväll.

Min kompis hälsar och instämmer!