Game of thrones säsong 7!

Ja, snart kommer det som så många av oss har väntat på så fruktansvärt länge nu – Game of Thrones åtråvärda säsong 7! I juli släpps äntligen de nya avsnitten som tyvärr är lite färre än de brukar, men man kan ju inte få allt här i livet.

För er som ännu inte tittat på den här serien – gör det! Det hela utspelar sig primärt på kontinenten Westeros, och precis som namnet på serien antyder så handlar egentligen allting om kampen om ett antal olika troner – allra mest eftertraktad är ståltronen – the iron throne – som finns i Westeros huvudstad. Kring den här handlingen kretsar ett stort antal parallella historier, där vi får följa ett antal olika familjer och släkter, som alla på ett eller annat sätt anser sig kunna göra anspråk på tronen.

Det som gör Game of Thrones till en närmast unik TV-serie är att huvudpersonerna väldigt ofta avlider under olika extrema omständigheter, och sedan helt byts ut till andra huvudpersoner! Man vet helt enkelt inte vem som kommer finnas med i nästa avsnitt, vilket ger serien en oerhörd nerv. Det går inte att säga så där väldigt mycket mer om just den saken utan att avslöja för mycket – så ta bara mitt råd och sätt igång och plöj de första sex säsongerna nu, så kommer du vara redo och hungrigare än någonsin lagom till att säsong 7 släpps nu i nästa månad.

Häromdagen kom de första bilderna inför säsongen, med sloganen “Winter is here”. Det här är en anspelning på familjen House Starks hus-slogan “Winter is coming”, som har att göra med det speciella klimatet i Westeros, där vintrarna varar ett flertal år varje gång. Familjen Stark är hela tiden i berättelsens epicentrum på ett sätt eller annat, och familjens överhuvud kallas för “the warden of the north”. Vi får se hur det blir med den saken i nästa säsong!